I 2015 udgav de så Jakob Martin Strids børnebogs klassiker “Min mormors gebis” som blev kåret til årets børneudgivelse af Statens kunstfond.

De er netop ved at lægge sidste hånd på sange som skal blive til trioens 5 album. Den er planlagt at udkomme til efteråret 2018.


Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen tilhører den absolutte top indenfor den nye generation i dansk musik. De er oplært hos Povl Dissing, men er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og ekstrem samhørighed har fundet deres helt egen lyd og musikalske univers.

Dissing og Las inviterer, med den største selvfølgelighed, publikum indenfor, og fortællinger og fantasier viser vej gennem aftenens sange. Der bliver grinet og grædt, rocket og rislet.

De udstod deres første musikalske læretid hos Povl Dissing, og da de valgte at stå på egne ben under navnet Dissing & Las, var det med det samme tydeligt, at det var en rigtig god idé. Med de tre album ’Lige Præcis’ (2008), ’Balladen med Bartof’( 2010) og nu ’Kig op’ (2013) i bagagen har Las Nissen og Rasmus og Jonas Dissing for alvor slået deres navn fast i den brede offentlighed, og trioen er i dag etableret som en enhed man skal regne med fremover.

udgivelserne høstede masser af kritikerros fra danske anmeldere for netop at bringe deres eget unikke udtryk i spil. Samtidig giver de med deres tekster et både intelligent, vedkommende og nuanceret billede af dagens Danmark.

Citater fra pressen:

I forbindelse med den forrige udgivelse skrev Klaus

Lynggaard i Information bl.a.: ”Med Balladen med Bartof slår trioen et tiltrængt slag for den intelligente dansksprogede sang og dem kan der ikke slås nok af.”

“Giver man sig selv lov, åbner der sig en hamrende poetisk, vidunderligt vedkommende og fortættet musikalsk fortælling om en skæbne, alle kender. De tre musikere har alle skrevet fremragende tekster, hvilket skaber tyngde og variation. " Stjerneøje" er en af de smukkeste tekster, jeg har hørt i år. Fremragende metaforer skåret så alle forældre får en klump i halsen. Et helstøbt album med afdæmpet voksen poprock med et budskab.” -Fyens stifttidende- Simon Staun.GAFFA Live 5 stjerner Anmeldt af Espen Strunk


Dissing & Las - Min mormors gebis: Musikhus Aarhus

Børnemusik har alle dage - og på godt og ondt - været en slags spejling af de voksnes populærmusik. I 1990'erne blev tidens eklatant rædselsfulde eurodance-toner afspejlet i letkøbte børnemusik-koncepter som Creamy og Smalltalk. I 70'erne og 80'erne - min barndom - slog tidens venstredrejede, socialrealistiske tone igennem i børnemusikken.


Og i dag skal børnemusik - hvis den skal være rigtig fremme i skoene - gerne byde på rap-, dancehall eller reggaetoner tilsat et børneunivers, hvor også selve sproget ofte er anglificeret. Indimellem kan man næsten få indtryk af, at genren har det værre end nogensinde.

Det er dog nok, trods alt, en overdrivelse. Og under alle omstændigheder er der glædelige undtagelser - hvilket (endelig) bringer os frem til dagens koncert i Musikhuset med folkekære Povl Dissings to sønner Jonas og Rasmus og den faste guitarist Las Nissen.

Bluesrock i børnehøjde


For trioen var i provinsen for at fremføre materialet fra albummet "Min mormors gebis" - deres fine, musikalske gestaltning af Jacob Martin Strids vanvittige, prisbelønnede børnebog af samme navn fra 2006.


Strid, som oprindeligt blev kendt for sin stribe på bagsiden af Dagbladet Politiken, har begået flere virkelig gode børnebøger - lad mig også nævne "Den utrolige historie om den kæmpestor pære," den lille "Rejsen til jorden" og endelig den herligt politisk ukorrekte "Mustafas kiosk," som bragte forfatteren og hans forlag i seriøs modvind i Sverige for et par år siden.


"Min mormors gebis" og dens række af opfindsomt illustrerede og rablende rimede tekster forbliver dog formentlig tegnerens bedst kendte - og i Dissing/Nissen-trioens smagfulde, musikalske udgave bliver den minsandten også til noget af det bedste nyere børnemusik, denne anmelder mindes at have hørt i meget lang tid.


Således også live i Aarhus denne lørdag eftermiddag, hvor jeg havde medbragt min 5-årige for at opleve beskidte bluesrockere i børnehøjde som "Åge Emanuel Ordklog" og "Løve i bur" og skøre, skæve højdepunkter som "Grønlands is," "Godnatkattesang" og ikke mindst denne eftermiddags ekstranummer, "Den bedste drøm jeg har haft."


SvampeBob Dylan


Dagens musikalske program blev bundet sammen af gemytlig snak fra især de to Dissingbrødre - af og til ganske morsom for os forældre, også.


Men dagens sejr blev først og fremmest hentet hjem på den (desværre) sjældne kombination af god børnelekture og stærkt musikerskab, hvor der aldrig slækkedes på kvaliteten, fordi målgruppen nu engang er børn - og dermed for unge til at have en chance for at komme med indvendinger over den musikalske kvalitet.


Med andre ord: I børnemusik ses det ofte, at de unge lyttere spises af med musikalsk bras. Omvendt denne hyggelige eftermiddag, hvor vi fik flere elektriske soli fra Las Nissen og musikalske nik til forbilledet Bob Dylan i navnlig "Raket-faster" og "Jeg gik amok."


Min medbragte knægts eneste anke var, at de skulle have undladt ekstranummeret og i øvrigt burde have inkluderet en sang fra SvampeBob Firkant. Men hans anmelder-far vil kalde eftermiddagens tre kvarter for eksemplarisk, i forhold til at tage vores afkom alvorligt - også på den musikalske front.  Dissing & Las synger Dylan

featuring Dan Hemmer på kirkeorgel


Cash, Cohen og Dylan i kirken. Det vrimler i disse år med koncerter i danske kirker, hvor danske kunstnere fortolker Bob Dylan. Leonard Cohen, Johnny Cash, og der skal nok være andre, men jeg tror Cohen, Cash og Dylan er Top 3 i kirkerne for tiden.

Dissing og Las, guitaristen Las Nissen, Jonas Dissing, ak.guitar og mundharpe og ved klaveret, Rasmus Dissing er blandt dem, der har gjort det længst. Gennem mere end 5 år har Povl Dissings sønner og Las sunget og spillet Bob Dylan-sange i kirker og i går, lørdag, var det 3. år i træk, at den smukke og statelige Christianskirke på Christianshavn dannede en imponerende ramme om en nytårs-DylanDissing-koncert. MED, på kirkeorglet, Dan Hemmer som ham, der slog bro mellem den lyd, vi kender som kirkens og de elektrisk forstærkede instrumenter.

Resultatet var rent ud sagt magisk. Det var det ord, 33 Plus´ ledsager flere gange i løbet af koncerten udbrød, og jeg har ingen modargumenter. Gåsehud og ståpels er det dumt at begynde at argumentere imod. Lyden i Christianskirken er ubeskrivelig, den håndholdte videooptagelse fra helt oppe under kirkens tag giver et indtryk, men er naturligvis ikke som at være der selv.

Hvad der dog langt fra fungerer optimalt, er de historier, Las Nissen og Rasmus og Jonas Dissing fortæller ind imellem sangene. Både nuancer og pointer har det med at forsvinde i det store kirkerums rumklang, og det ved Las og Dissing godt, så efter hvad, Jonas Dissing fortalte mig bagefter, så plejer de at fortælle meget mere om Dylan og sangene, end de gjorde i kirken på Christianshavn i går.

Film skal ses i biografen og kirkekoncerter skal opleves i kirken, men Dissing og Las samler på optagelser fra deres kirkekoncerter og vil senere i år udgive et album med Bob Dylan i kirker, udsat for Dissing, Las og Dan Hemmer på kirkeorgler. Lyt til smagsprøver via link´et lige her nedenunder.


https://soundcloud.com/dissingoglas/sets/lp-teaser


https://www.facebook.com/33plusmusik/videos/2148837738735866/

 

Lorem ipsum dolor sit amet